Fasadrenovering Stockholm

Renovering med kvalitet - Puts, murning m.m. | 08-400 240 95

Fasadrenovering

LÅNGVARIGT SKYDD FÖR DIN FASTIGHET

För att en fasad ska hålla en längre tid är det väldigt viktigt att välja en leverantör som både arbetar med rätt material och med rätt teknik. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med alla typer av fasader i Stockholm med omnejd och vet vad som krävs för att ta fram det bästa ur grundmaterialet.

Kontakta oss via formuläret här på sidan eller på telefon så bokar vi in ett kostnadsfritt möte!

Vi renoverar putsade fasader

För att en putsad fasad ska bibehållas snygg, inte spricka eller få sjok som lossnar är det oerhört viktigt att underarbetet blir ordentligt utfört. Där är det många som slarvar och det visar sig sedan efter ett eller ett par år när sprickor uppstår och bitar börjar lossna.

En ”billig” renovering av fasaden blir alltså inte billig i de flesta fall. Det måste bli ordentligt gjort för att hålla. Många fasader som renoverades för några årtionden sedan slåss också med problem med avflagnad färg med mera på grund av att fel material har använts.

arbetsklättring

Traditionella metoder oftast bäst

Vi jobbar helst med kalkbaserade produkter som låter fasaden andas. Dessa material har fungerat väl sedan antiken och är relativt enkla att framställa. Om man använder syntetiska material som täpper igen ytan finns det risk för att fukt stängs inne under ytan och när temperaturen sedan förändras kan det leda till att sprickor uppstår. Vattnet som har bundits inne ”spränger” upp sprickor för att fukten ska kunna komma ut.

Det finns också risk för mögelbildning om en fasadrenovering är felaktigt utförd. Möglet kan sedan smyga sig in genom väggarna och ställa till med stora problem i hela byggnaden.

Om du vill undvika den här typen av problem eller kanske behöver hjälp att rätta till en tidigare felaktigt utförd renovering hjälper vi dig mer än gärna. Vi renoverar din fasad och utför även tilläggsisolering om det behövs, renoverar fönster, balkonger och utför takarbeten. Allt som hör till fastighetens utsida är vår specialitet!

Nytt i gammal stil, eller bara nytt

Självklart hjälper vi även dig som håller på att bygga en ny fastighet. Putsad fasad är ett trevligt alternativ som givetvis passar mycket bra in i städer för att byggnaden ska passa med övriga fastigheter i området, men även på en villa i förorten eller ute på landet kan en putsad fasad se riktigt snygg ut. Hör av dig till oss så kan vi visa exempel på tidigare uppdrag vi har utfört för att ge dig inspiration till vad man kan göra.

Åtgärda problemen med din fasad i god tid

Fasaden på ett hus är - utöver taket – den del som tar emot allra mest stryk. Taket är däremot det som man direkt ser över som husägare då skadorna på detta kan bli synliga i form av vattenskador och här brukar man också vara ganska snabb med att åtgärda dessa. Som husägare blir man ganska snabbt medveten om att det handlar om att planera och förebygga olika problem och åtgärda dessa innan de blir för stora – och kostsamma. Det som alltså sker på ett tak är att man ser över det och genomför lite mindre renoveringar snarare än att i framtiden tvingas byta allting.

Detsamma gäller dock inte husets fasad som man ofta gör tvärtom med – den låter man bara stå och förfalla innan man till slut byter ut och brädfodrar om, till en högre kostnad. Är detta då verkligen nödvändigt eller kan man – som man gör med sitt tak – istället förebygga och korrigera små fel på fasaden allt eftersom de uppkommer?

Ja, naturligtvis kan man göra det och det ska man också göra och här kan man säga att en mindre fasadrenovering – beroende på hustyp – är något som man ska sikta på att göra åtminstone en gång per år. Här kan det handla om att putsa, slipa och lägga på lite ny färg eller att byta ut brädor som håller sämre skick. Detta brukar löna sig i längden och som husägare är det alltså bättre att jobba på detta sätt även gällande sin fasad – små förebyggande reparationer är betydligt billigare än att man tvingas till en omfattande fasadrenovering.

Här kan tipset vara att man försöker sig på detta under våren då man ändå håller på som mest med sitt hus – det är lättare att motivera sig om man ändå har många järn i elden. Ska du kolla ditt tak eller bära ut dina utemöbler – passa på att slänga ett getöga på hur husets fasad ser ut i samma veva. Det är nämligen något som du kommer att tjäna på i längden.

Fasaden är ansiktet utåt för ditt hus

Dessutom så är det precis med hus som med människor att det första intrycket är viktigast. Det första man ser på just ditt hus är också fasaden och därför är det således extra viktigt att denna hålls ren, fräsch och i gott skick. Det dina gäster först kommer att mötas av är fasaden på ditt hus – detta är värt att tänka på för alla husägare. Se till att jobba aktivt med små former av en fasadrenovering för att hålla ditt hus i det skick som du vill att grannar och gäster ska se det som.

Gör det bästa av ditt hus – både rent utseendemässigt och för att det ska hålla längre. Egentligen kan man här ta Stockholm som ett gott exempel och främst då ett hus som alla känner till. Kan man genomföra en omfattande fasadrenovering på Slottet – ja, då kan man nog genomföra en sådan på vilken villa som helst, eller hur? Första intrycket är viktigt, tänk på det.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor!